Podaci firme ::::.

Debeljača, 26214
Srbija
Tel.: 013/665-380
Fax: 013/664-972

service description:

DRUŠTVO ZA PROIZVODNJU ULJA
PROIZVODNJA BILJNIH ULJA
HLADNO CEĐENO BUNDEVINO ULJE

Suncokretovo
Prirodno čisto nerafinisano bogato vitaminom E, i nezasićenim kiselinama. Prirodni emulgator u organizmu, snižava nivo holesterola u krvi. Prevencija kod kardiovaskularnih oboljenja.

Laneno
Prirodno čisto nerafinisano bogato vitaminom E, esencijalnim nezasićenim masnim kiselinama, posebno tipa omega 3. Štiti od oboljenja krvnih sudova i srca, smanjenja šećera u krvi, jačanje imuniteta. Takođe, poseduje i antikancerogena svojstva.

Bundevino
Ulje se dobija presovanjem na hladno zrna bundeve, u čijem profilu dominiraju esencijalne masne kiseline koje organizam ne može sintetisati. Pored ulja seme sadrži i značajnu količinu proteina, vitamina A, B1, B2, B6, C, D, E,vitamin K, minerala (fosfor i cink), kao i mnoge druge aktivne sastojke.

Ulje i primena:

Značaj sadržaja esencijalnih polinezasićenih masnih kiselina, koje su neophodne za normalan rast, razvoj i brojne funkcije organizma, uključujući i reproduktivnu, ovo ulje spada u grupu najkvalitetnijih,u nutritivnom pogledu najvrednijih ulja (odmah uz konopljino i laneno), a daleko ispred suncukretovog ulja.
To su biljna ulja koja uz riblje ulje predstavljaju izvore esencijalnih n-3 masnih kiselina, koje se u savremenoj ishrani malo unose, a za koje naučni podaci ukazuju da štite organizam od infekcija, pojačavaju imunološki odgovor, deluju protektivno na srce i krvne sudove. Bundevino ulje deluje na čitav organizam, odnosno na više funkcionalnih sistema:
urogenitalni
digestivni
kardiovaskularni
endokrini
nervni
koštani
mišićni
zglobove i kožu
Spisak obolenja gde lekovito dejstvo bundevinog ulja ima veliki značaj je dugačak. Evo samo neka da nabrojim:
povišeni krvni pritisak
oboljenja srca
smetnje pri mokrenju kod uvećane prostate
dijabetes
reumatizam
osteoporoza
opekotine i različita oboljenja kože
Bundevino ulje se sve češće koristi u farmaceutskoj industriji u preparatima za negu i lečenje kože. Preporučuje se korišćenje dva puta na dan, po supena kašika (ujutru i uveče).
Bundevino ulje se primenjuje i u kulinarstvu, u vidu preliva za salate, kuvana jela od povrća, pirinča, pečurki, testa i mesa. Kao namaz na hleb umesto butera i margarina, a u pekarskoj industriji u spravljenju kolača i peciva.
Treba istaći da se radi o hladno ceđenom ulju, kojim postupkom se ne menja priroda esencijalnih masnih kiselina i time zadržava visok kvalitet ulja.
Čuva se na hladnom i tamnom mestu u dobro zatvorenim flašama, a rok trajanja je dve godine.

vaše slike:

bundevino ulje

Facebook