| pogoci:264
back|1|2|... | 9|10|11|... | 13|14|forw

service description:

Kompleks je smesten na obroncima Fruske Gore (u blizini Instituta u Kamenici), a opet udaljen od centra Novog Sada za manje od 10 km. Restoran, sa dve sale, velikom i udobnom bastom i rostiljem nudibogat meni i velik izbor najkvalitetnijeg pica. 20 godina duga tradicija garantuje kvalitet. Savremen motel sa negovanim vrtom je pravo mesto za odmor na cistom vazduhu. Pazljivo birane boje i materijali ucinice vas boravak izvanredno ugodnim. Na raspolaganju su Vam dvokrevetne, trokrevetne i cetvorokrevetne sobe, gde svaka od njih ima kablovsku televiziju, telefon i moderno kupatilo. Za nase goste posebno je obezbeden prostrani parking u okviru motela. Na kraju dana mozete popiti pice ili odigrati partiju bilijara u salonu zabave.
Podaci firme ::::.

Sombor , 25100
Srbija
Tel.: 025/421-278

service description:

Osnovna delatnost firme je uvoz i distribucija opreme za ribolov.
Podaci firme ::::.
Trg Branka Radičevića 3
Sremski Karlovci, 21205
Srbija
Tel.: 063/524-456
Fax: 063/765-81-06

service description:

Lalić Salaš 3
Ruski Krstur, 25233
Srbija
Tel.: 063-599-476

service description:

O nama:

Gajilište gljiva-šampinjona posluje u okviru registrovanog poljoprivrednog gazdinstva ’’Ilić’’ nedaleko od Lalića, salaš 3, na putu prema Ruskom Krsturu. Pored intenzivne proizvodnje šampinjona, pomažemo pri plasmanu šampinjona, takođe se bavimo i pružanjem usluga i saveta u vezi gajenja šampinjona i obezbeđujemo svu potrebnu literaturu. sampinjoni

Za uzgoj šampinjona koristimo savremeno opremljene tunele–plastenike koje zagrevamo postrojenjem koje koristi biomasu (sojinu slamu) kao gorivo. Imamo ukupno 8 tunela, svaki površine 200 metara kvadratnih a korisna površina je 300 metara kvadratnih.

Pored proizvodnje svežih šampinjona, bavimo se i mariniranjem šampinjona u slanom i kiselom rastvoru. Veći deo proizvodnje plasiramo na domaćem tržištu a jedan deo izvozimo za Hrvatsku i Makedoniju. Zbog povećane potražnje od strane naših vernih kupaca, za 2011 planiramo proširenje proizvodnje na 20.000 briketa.

Najbolja potvrda stručnosti i kompetencije rukovodstva firme je mnogobrojna poseta poljoprivrednih, naučno-obrazovnih institucija i uzgajivača iz zemlje i inostranstva.

Naša firma snabdeva klijente iskjučivo robom vrhunskog kvaliteta. Postizanje visokih prinosa, vrhunskog kvaliteta ozbiljan su zadatak obzirom na izraženu osetljivost kulture šampinjona na bolesti i štetočine (bakterije, konkurentni plesni, štetočine, itd.) naš su prioritetan cilj.

Poljoprivredno gazdinstvo ’’Ilić’’
Adresa: Salaš 3, Lalić
Mob: 063/704-75-76
Email: kompostprodukt@ecpwireless.net

vaše slike:

proizvodnja gljiva
šampinjoni
proizvodnja gljiva
Podaci firme ::::.
Petra Drapšina 27
Vrbas, 21460
Srbija
Tel.: (021)794-730

Kategorije:

service description:

O nama:

SAMBA pržionica kafe je osnovana 25.12.1998 godine sa sedištem u Vrbasu. d.o.o. SAMBA se bavi proizvodnjom i distribucijom tradicionalne (turske) kafe.

d.o.o. SAMBA
Adresa:
Petra Drapšina 27
Vrbas
Telefon:
(021)794-730
sambakafa@eunet.rs
www.sambakafa.com
Podaci firme ::::.
Selo Kličevac bb
Požarevac , 12000
Srbija
Tel.: 012/226-426

service description:

Vinarija, vinski podrum, vinski turizam.
Podaci firme ::::.
Ustanička 194
Beograd, 11000
Srbija
Tel.: 011/347-1147
Fax: 011/347-0608

service description:

Proizvodnja bilja, šumskih plodova, etarskih ulja, čajeva, filter papira za čajeve, produkt lista.


Privatno preduzeće Herba d.o.o. lider je u izvozu lekovitog i začinskog bilja, šumskih plodova i etarskih ulja.

Kvalitetnim proizvodima iz svog izvoznog programa izlazi u susret visokim zahtevima tržišta Nemačke, Austrije, Italije, Francuske i Švajcarske.
Na domaćem tržištu preduzeće Herba snabdeva proizvođače čajeva filter papirom i bržljivo prerađenim sirovinama na vrhunskoj inostranoj opremi u sopstvenom pogonu za preradu.

U uvoznom programu se, osim filter papira za čajeve, nalaze i kvalitetni hibiskus, sena, crni i zeleni čaj.

U programu etarskih ulja na raspolaganju su domaće i inostrane vrste 100% čistih etarskih ulja.

Herba, Vaš partner koji uvek moze da ponudi poverenje i kvalitet!

Podaci firme ::::.
Bučje bb
Bučje, 37240
Srbija
Tel.: 037/733-169
Fax: 037/733-169

service description:

Pre tri decenije Milomir Milosavljević je napustio rodno selo Bučje,
lepo selo na desnoj obali Zapadne Morave. Pozdravio se od svojih starih vinograda čija je loza trajala od vinograda starih Rimljana, pa vijugala kao dobro Manastira Pantelejmona, sve dok pre dva veka nije postala posed Milosavljevića.

Pre dvadeset osam godina, Milomir je svoju dvesta godina staru porodičnu tradiciju počeo da nadograđuje u vinariji Rebbaugenossenschaft Spiez u Švajcarskom Kantonu Bern, gde se sreo sa nemačkom preciznošću i francuskom prefinenošću, a onda poželeo da stečeno znanje primeni i prenese na sina Dragana i unuka Branka u rodnoj Srbiji i vratio se kući.

Opet je loza Milosavljevića nikla u porodičnom vinogradu. Višak roda i lišća je uklanja pred zrenje da bi najbolji grozdovi bili najbliže suncu.
Svaki drugi red čokota je zatravljen, pa korisna flora i fauna pobeđuje štetnu. I tako se prvi put u Srbiji primenjuje ovaj vid ekološke proizvodnje vina.

Danas je pred Vama brend "VILLA VINA" naše porodične vinarije, koji obuhvata vina po mnogo čemu specifična i jedinstvena, što je i bio naš cilj.
Podaci firme ::::.
Cara Dušana 73/a
Zemun, 11080
Srbija
Tel.: 011/261-98-42

service description:

Kompanija se bavi poslovima:

- racunovodstva i poreskog savetovanja: za druga pravna
lica i preduzetnike.
- zdravstvenog turizma: od 2009. pocinje sa radom turisticka agencija ZENIT TOURS u poslovnici u Zemunu u Rajacicevoj br.2/1.
- nutricionizma: na istoj adresi ( Rajaciceva) , je savetovalište za ishranu i regulisanje telesne težine ZENIT NUTRITION.

Ostali podaci:

Podaci firme ::::.
Autoput za Novi Sad 96
Zemun, 11080
Srbija
Tel.: 011/3532-900
Fax: 011/3532-906

service description:

DISTRIBUICIJA DUVANSKIH PROIZVODA I KAFE
Podaci firme ::::.

Beograd, 11000
Srbija
Tel.: 011/20 74 400
Fax: 011/20 74 462

service description:

veleprodaja - kategorije proizvoda
Prehrambeni proizvodi
Kućna hemija i potrošni materijal
Auto gume, ulja, maziva i rezervni delovi
AmbalaĹža i repro materijal
Poljoprivredna mehanizacija
Gradjevinski materijal i oprema
Bela tehnika
Semenska i merkantilna roba
Mineralna djubriva i zaštita bilja
Stočna hrana,sirovine
HTZ oprema
Uvozni artikli
veleprodaja - usluge
Transport
Skladištenje
Pakovanje
Podaci firme ::::.
Beogradski put bb
Vršac , 26300
Srbija
Tel.: 013 803 448
Fax: 013 803 385

service description:

O nama
Osnovna delatnost MULTIVITE doo je promet visokokvalitetnih mineralno-vitaminskih proizvoda u šumećoj i granulastoj formi.

Proizvodi MULTIVITE doo na domaćem tržištu imaju lidersku poziciju a zastupljeni su i na tržištima zemalja Zapadnog Balkana (Crna Gora, BIH, Hrvatska, Slovenija) kao i na tržištu Rusije i ZND.

MULTIVITA proizvodi idealni su kao dodatak u svakodnevnoj ishrani jer obezbedjuju dnevne potrebe organizma za vitaminima i mineralima, a koje je u redovnoj ishrani vrlo teško zadovoljiti.

Preduzeće MULTIVITA doo, osnovano je 05.06.2003. godine. Od 2007. godine Multivita doo postaje deo Atlantic Grupe.

MULTIVITA proizvodi u potpunosti su podređeni zdravlju i vitalnosti čoveka.

Kontakt
Multivita doo 26300 Vršac, Beogradski put bb, Srbija
Tel: prodaja: +381 13 803 448
Tel: marketing: +381 13 803 664
Fax: fax. +381 13 803 385
E-mail: info@multivita.co.rs

vaše slike:

šumeće tablete
Podaci firme ::::.
Preljina bb
Čačak , 32100
Srbija
Tel.: (32) 382-210
Fax: (32) 382-211

service description:

vaše slike:

gljive
Podaci firme ::::.
Francuska 18
Beograd, 11000
Srbija
Tel.: 011/30-888-03
Fax: 063-208-220

service description:

pizzerija Beograd
Cara Dušana 220
Beograd, 11000
Srbija
Tel.: 011/2618-185
Fax: 011/2610-878

service description:

"Racionalizacija energije" d.o.o. je preduzeće čija je delatnost proizvodnja klima komora i izvođenje instalacija za klimatizaciju, ventilaciju i grejanje. Osnovano je 1990. godine.

Delatnost obavljamo u sopstvenom proizvodnom i poslovnom prostoru veličine oko 1000 m2 u Zemunu, a montažu na objektima.

vaše slike:

 klimatizacija
Podaci firme ::::.
Poštanska 8
Sremski Karlovci, 21205
Srbija
Tel.: 021/881-797

service description:

DULKINA VINSKA KUĆA
Dulkina vinska kuća je osmišljena i prilagođena pravim uživaocima vina. Kada je 2007. godine počela njena rekonstrukcija, trudilo se da se zadrži njen davnašnji izgled, koji će zasigurno dočarati nekadašnja vremena, naročito u smislu prerade i čuvanja vina. Pored starih predmeta koji su nekada korišćeni u ovoj bogatoj gazdačkoj kući, možete videti i kompletan nameštaj koji je izuzetno očuvan a datira sa kraja 18. i početka 19. veka.

Od nedavno ova kuća je u vlasništvu porodice Dulka, a i predhodni vlasnici su bili veliki vinogradari i vinari, koji su za svoje doba, od pre prvog svetskog rata važili za najbolje vinare u Karlovcima. Reč je o nemačkoj karlovačkoj porodici Mecing, koji su bili jedni od najvećih karlovačkih gazda sredinom 19. veka. I njih je kao i mnoge ponela bogata karlovačka istorija. Recimo da su njihovi ogromni vinogradi iškolovali sina u Beču, koji odmah po završetku studija odlazi u bogatiji i življi grad, različite od mirnih Karlovaca. Ratni vihor čini svoje... kuća sa slikama svojih davnašnjih žitelja ostaje sama.

Kroz njenu istoriju prožima se jedna tragična ljubavna priča vlasnika kuće, Nemca i njegove ljubavi Jevrejke. Prinuđeni da beže sredinom tridesetih godina pred drugi svetski rat, on odlučuje da je čeka zauvek, sam i tih, skrivajući svoju veliku tajnu. Na žalost njihova priča nije imala srećan kraj.

Oni koji se zapute ka sada Dulkinoj vinskoj kući, imaće prilike da je razgledaju. Ona je pretvorena u muzej, moći će se uživati u Dulkinom vinu, a to znači; probati različite ukuse, uporediti tradicionalnu proizvodnju vina sa potpuno novom tehnologijom kakava se primenjuje u vrhunskim zapadnim vinarijama, kao i probanje starih domaćih recepata pojedinih vrsta kao što su bermet, ausbruh, shiler, a koji su se odvajkada pravili samo u Karlovcima u najbogatijim kućama.

U nizu monumentalnih spomenika vezanih za istoriju naroda koji su u Karlovcima živeli i prolazili, svakako je i Kapela mira, koja se nalazi pedesetak metara iznad Dulkine vinske kuće. Ako krenete ka Kapeli mira, sa desne strane najpre ćete naići na Dulkinu vinsku kuću.

KAPELA MIRA

Čuveni Karlovački mir je sklopljen u Sremskim Karlovcima u ovoj kapeli 26. januara 1699. godine između Austrije i njenih saveznika na jednoj strani i Turske na drugoj, uz posredovanje Engleske i Holandije. U ovom istrijskom događaju učestvovali su i predstavnici Hrišćanske svete lige; Rusije, Venecije i Poljske. Prvi put u istoriji diplomatije, pregovori su se odvijali za okruglim stolom da niko nema primat u pročelju.

Ako se odlučite da posetite Dulkinu vinsku kuću, mi Vam možemo obećati nezaboravan boravak, i pored uživanja u divnim vinima, saznaćete nešto više o njima, i kako kažu drevni latini
IN VINO VERITAS!
Podaci firme ::::.
Mala Plana
Prokuplje , 18400
Srbija
Tel.: 027/53-797

service description:

Prerada i konzervacija voća
Kornisoni, feferoni, cvekla, ajvar, pasterizovana paprika.
Podaci firme ::::.

service description:

Brza hrana - Ambrosia Kragujevac

Vršimo dostavu hrane i pića na bilo koju adresu u Kragujevcu.

034/356 355 - fiksni broj za Vaše porudžbine

065/46 32 210 - mobilni za Vaše porudžbine

Pozovite i dostava će biti obavljena u najkraćem mogućem roku.

Dostava se naplaćuje po sledećoj tarifi:
centar ................................... 20 din
svaki naredni kilometar ........ 10 din

U našoj ponudi možete pronaći jela sa roštilja na ćumur, razne vrste pizza, odlične tople sendviče kao i slatke i slane palačinke.




Radno vreme

Radnim danom: 07 - 00

Subotom: 08 - 00

Nedeljom: 16 - 00
Adresa

Kosovska 14,

34000 Kragujevac
Ambrozija

Ambrozija je, prema grčkoj mitologiji, hrana bogova sa Olimpa. Oni su se, prema legendama, hranili ambrozijom i pili nektar kako bi ostali besmrtni.

Dostava na adresu

034 356 355



065 46 32 210

pozovite ili pošaljite SMS


DOSTAVA HRANE i PIĆA NA ADRESU

KRAGUJEVAC
Leskovački roštilj

Leskovački roštilj jedinstven i prepoznatljiv, ime je pod zaštitom te se epitet „leskovački" ne može pripisati svakom cvrčećem specijalitetu. Propisima je utvrđeno ko može da koristi ovo pravo.

Roštilj potiče sa Kavkaza, u Leskovac je stigao preko Turske, Grčke i Makedonije. Iz Leskovca u ostale krajeve naše zemlje. Na ovom putu je postepeno gubio ovčije i jagnjeće meso, kako se pod uticajem islama na Kavkazu pripremao, a sve više uključivao svinjsko meso pečeno u komadima. Do XX veka nisu postojale mašine za mlevenje mesa (mesoreznice), pa je ono seckano na panju. Tradicionalisti i danas smatraju da je to najbolji način pripreme, jer meso ostaje sočno i ne može da pregori. Oni ne priznaju šajbne i levke, kao ni pečenje na plinskim i električnim pećima već samo skare sa žarom od drvenog ćumura uz okretanje mesa isključivo prstima.

Leskovčani su postigli vrhunsko majstorstvo u izboru mesa za roštilj, pripremi i pečenju. Kažu da je za roštilj najvažnije dobro pripremiti meso. To se po njima ovako radi...

Iskosti se prednja četvrt junećeg trupa, sitno iseče meso i posoli. Treba da odstoji pola sata do sat, a ako je meso posno dodaje mu se bubrežni loj. Potom se meso samelje na „osmici", stavi u širu posudu, te u hladnjak na temperaturu do 4°C. Tu bi trebalo da odleži 24 časa, pa se još jednom samelje na „trojci" i dobro umesi. Od ovako pripremljenog mesa prave se mnogi specijaliteti.


Ćevapčići

Pripremaju se neposredno pre pečenja. Za oblikovanje se koristi poseban levak. Ćevapčići su dugački oko pet, a prečnika dva centimetra. Peku se na dobro očišćenom roštilju, na ćumuru od bukovog ili hrastovog drveta. Za vreme pečenja trebalo bi ih okretati i paziti da se ne prepeku. Pečeni su kada dobiju svetlo oker boju, kada su kompaktni i elastični.


Pljeskavica

Priprema se od istog mesa. Formira se najpre lopta, a zatim oblikuje rukama. Po želji se dodaje sitno seckani crni luk, tucana ljuta suva paprika ili sveže ljute papričice. Dodaci se dobro umese sa mesom.


Mućkalica

Za jednu porciju potrebno je 160 gr svinjskog mesa, 80 gr crnog luka, 30 gr paprike, 20 gr paradajza, so, biber, aleva paprika i peršun.

Luk se proprži „staklasto"; dodaje se naseckana, očišćena, na roštilju pečena paprika. Posudu pomeriti na stranu roštilja gde je slabija toplota, dodati alevu papriku i paradajz isečen na kockice.

Iseći meso od vrata u obliku filea ili vešalice i ispeći ga na roštilju. Pečeno meso iseći na komadiće i izmešati sa pripremljenim povrćem. Promešati i služiti u vatrostalnoj posudi.


Uštipci

Koristi se meso pripremljeno za ćevapčiće.

Potrebno je: 70 odsto mesa, 15 odsto komadića tvrdog kačkavalja, 15 odsto mesnate dimljene slanine ili dimljenog svinjskog vrata, beli luk kao začin.

Sve se dobro umeša, a uštipci se oblikuju tako što se masa uzme jednom rukom i pritisne, a drugom se kidaju komadići od 25-30 grama u obliku nepravilne lopte.

Roštilj za pečenje uštipaka se dobro očisti i podmaže uljem, vatra se pojača, uštipci se premažu uljem i okreću u toku pečenja.

Izvor:

Delo majstora - priča o leskovačkom roštilju, podlistak Magazin, Politika, 1996-98 (!!?), Beograd.

service description:

IKKI japanski restoran potvrđuje da Beograd sve više poprima izgled svetske metropole u kojoj se ne nametljivo dodiruju različite kulture.

Kako dočarati zemlju izlazećeg sunca: mirne i jednostavne linije u enterijeru restorana, stilizovane statue samuraja, nezaobilazni bambus, gongovi, fotografije japanskih hramova, podmetači sa mirisom cimeta, cvetni motivi po zidovima...

Kuhinja Japana važi za najzdraviju na svetu, iskusni suši majstori i kuvari pripremaju egzotična jela neobičnog ukusa i arome, a gostima pružaju maksimalno uživanje.

IKKI – „na iskap“ nagoveštava da treba da se prepustite užitku svih čula, u Beogradu na japanski način i otkrijete nove ukuse jedne daleke kulture koja Vam je sada na dohvat ruke.

IKKI bar je počasni dobitnik nagrade za najzdraviji restoran koji mu je uručen na SAjmu hrane i pića u Beogradu.


Ketering usluge

Za sve vrste Vaših proslava i okupljanja iznenadite goste japanskim specijalitetima.
Ponudite im jednu od najzdravijih kuhinja na svetu.
Nudimo i usluge osoblja, kao i mogućnost da Vam naši suši majstori na licu mesta prave i prezentuju japanske specijalitete.

Kućna dostava

Dostupna je od 12-24 časa.
Kućna dostava je besplatna i pokriva veći deo grada
Uz svaku porudžbinu dobijate štapiće, a uz suši soja sos.
Tel: 011.2184.183, 063.250.270
DOBRODOŠLI

Dobrodošli u prvi japanski restoran u Beogradu!

Otvaranjem IKKI suši bara Beograd je bogatiji za jednu kulturu, i to japansku.
S obzirom na to da japanska kuhinja važi za najzdraviju na svetu, gostima se pruža nov, egzotičan ukus uz maksimalno uživanje, bez dobijanja suvišnih kalorija.

Negujući osobenu filozofiju ishrane koja istinski sledi ritam, snagu i dah prirode, iskusni suši majstori i kuvari IKKIBAR-a, u autentičnom i elegantnom ambijentu, pripremaju kulinarske čarolije neobičnog ukusa i arome, ali i prefinjenog izgleda.

Obogatite svoje iskustvo, upoznajte druge svetove kroz našu kuhinju...
Nemoguće je da se Japan približi Beogradu, zato probajte da se dolaskom u IKKIBAR Vi približite Japanu.
Podaci firme ::::.
Generala Nikodija Stefanovića 1
Beograd, 11000
Srbija
Tel.: 011/36-72-259
Fax: 011/36-72-154

service description:

Ostali podaci:

  • Tel.: 011/36-74-866, 
| pogoci:264
back|1|2|... | 9|10|11|... | 13|14|forw

Facebook